Imprimanta laser sau cerneala?

Indiferent daca imprimati fotografii sau documente exista diversi factori pe care trebuie sa ii luati in considerare atunci cand alegeti imprimanta perfecta pentru nevoile dvs. 

Va prezentam avantajele si dezavantajele atat ale imprimantelor laser cat si ale imprimantelor cu cerneala, astfel incat sa puteti lua o decizie de cumparare informata. 

Avantajele unei imprimante laser:

 1. Imprimare de inalta calitate: Imprimantele laser ofera rezultate de calitate superioara decat majoritatea imprimantelor cu jet de cerneala, in special atunci cand tipariti text. Rezultatele sunt mai clare iar textul este mai putin probabil sa se pateze sau sa se estompeze.
 2. Cost redus pe pagina: imprimantele laser folosesc cartuse cu toner in loc de cartuse cu cerneala, care au un randament mult mai mare decat majoritatea cartuselor de cerneala. Aceasta inseamna ca fiecare pagina tiparita costa mult mai putin decat costul tiparirii cu o imprimanta cu jet de cerneala.
 3. Viteze rapide de imprimare: Imprimantele laser pot imprima mult mai repede decat imprimantele cu jet de cerneala, facandu-le ideale pentru cerinte mari de imprimare.
 4. Mai putine probleme: imprimantele laser sunt mai fiabile decat imprimantele cu jet de cerneala si au mai putine probleme cu duzele infundate, cu cerneala murdara sau cu alte probleme tehnice.
 5. Intretinere redusa: Imprimantele laser necesita mai putina intretinere decat imprimantele cu jet de cerneala deoarece nu trebuie curatate la fel de des si nu necesita schimbari frecvente ale cartuselor.

 

Dezavantajele unei imprimante laser:

 1. Cheltuieli: Imprimantele laser pot fi costisitoare de cumparat mai ales daca sunteti in cautarea uneia cu toate cele mai noi caracteristici.
 2. Intretinere: Imprimantele laser necesita intretinere regulata si pot fi predispuse sa se defecteze. Acestea trebuie curatate si intretinute periodic iar cartusele de toner trebuie inlocuite in mod regulat.
 3. Zgomot: Imprimantele laser pot fi zgomotoase atunci cand imprima asa ca este posibil sa nu fie cea mai buna alegere pentru un birou de acasa.
 4. Caldura: Imprimantele laser genereaza multa caldura ceea ce poate face ca unele modele sa intarzie pornirea.
 5. Toner: Imprimantele laser folosesc cartuse cu toner care sunt in general mai scumpe decat cartusele de cerneala utilizate la imprimantele cu jet de cerneala.

Avantajele unei imprimante cu cerneala:

 1. Cost-eficiente: Imprimantele cu jet de cerneala sunt, in general, mai rentabile decat imprimantele laser, ceea ce le face o optiune excelenta pentru persoane fizice sau companii cu un buget redus.
 2. Versatilitate: Imprimantele cu jet de cerneala pot fi folosite pentru a imprima pe o varietate de tipuri si dimensiuni de suporturi, inclusiv hartie foto lucioasa, carton, plicuri si multe altele.
 3. Calitate: Imprimantele cu jet de cerneala produc printuri de inalta calitate, cu rezolutie clara si culori vii.
 4. Usor de utilizat: Imprimantele cu jet de cerneala sunt de obicei usor de configurat si de utilizat facandu-le ideale pentru utilizatorii casnici care nu doresc sa petreaca timp proceselor complexe de instalare.
 5. Zgomot redus: imprimantele cu jet de cerneala functioneaza in general foarte silentios ceea ce le face ideale pentru mediile in care zgomotul poate fi o distragere a atentiei.

Dezavantajele unei imprimante cu cerneala:

 1. Scump: Imprimantele cu cerneala sunt in general mai scumpe decat imprimantele laser ceea ce le face sa fie prohibitive pentru unii utilizatori.
 2. Lente: Imprimantele cu cerneala sunt, in general, mai lente decat imprimantele laser, asa ca s-ar putea sa nu fie cea mai buna alegere pentru utilizatorii care au nevoie sa imprime cantitati mari intr-o perioada scurta de timp.
 3. Predispuse la infundare: Imprimantele cu jet de cerneala sunt predispuse la infundare, datorita dimensiunii reduse a duzelor cu jet de cerneala. Daca imprimanta nu este curatata si intretinuta in mod regulat, se poate infunda si nu mai functioneaza.
 4. Intretinere ridicata: Imprimantele cu jet de cerneala necesita mai multa intretinere decat imprimantele laser, deoarece cartusele de cerneala trebuie inlocuite mai des.
 5. Cartuse cu cerneala: Imprimantele cu jet de cerneala necesita, de asemenea, un anumit tip de cartus de cerneala, care poate fi costisitor si greu de gasit.

 

Comentarii