Compatibil vs OEM

Cartuș toner OEM

Un cartuş OEM este produs de producătorul de echipamente originale sau, altfel spus, de aceeaşi companie care a produs imprimanta dumneavoastră. De exemplu, HP este producătorul de cartușe OEM pentru echipamentul dvs. dacă aveți o imprimantă HP.

Cartuș toner compatibil

Un producător terță parte utilizează componentele compatibile cu imprimanta pentru a crea cartuse de toner compatibile. Deoarece sunt copii ale cartușelor OEM în afara mărcii, tonerul compatibil este chiar numit toner clonat. Un cartuş de toner compatibil de înaltă calitate îndeplineşte aceleaşi funcţii ca şi cartuşele de toner OEM. Cu toate acestea, ar trebui să verificați întotdeauna pentru a vă asigura că cumpărați un cartuş de toner compatibil nou, mai degrabă decât unul care a fost reumplut sau remanufacturat.

Cum diferă cartuşele compatibile de cele OEM?

Deoarece cartușele de toner OEM sunt fabricate special pentru imprimanta dvs. puteți fi sigur că vor funcționa corect. Dacă există o problemă, garanția producătorului se va ocupa de ea. Deoarece au fost create special pentru acea imprimantă sau copiator, aceste tonere au adesea rate scăzute de eșec și oferă o calitate bună a imprimării.

Producătorii de imprimante recomandă utilizarea cartuşelor lor de toner OEM, deoarece susţin că utilizarea cartuşelor de toner compatibile ar putea dăuna imprimantelor laser.

Să explorăm puțin această afirmație. Cartușele compatibile nou-nouțe care sunt montate corect nu dăunează imprimantelor.

Atunci când se confundă un cartuş compatibil nou (new Build) cu un cartuş folosit, remanufacturat sau reumplut, atunci poate apărea pericolul. Singurul dezavantaj real al tonerelor OEM este prețul lor astronomic în comparație cu cartușele compatibile. Un cartuş de toner compatibil, pe de altă parte, va avea un preţ semnificativ redus.

Deși nu s-au găsit încă dovezi concrete care să susțină această afirmație, mai mulți vânzători susțin că tonerul lor compatibil oferă o calitate de imprimare mai mare decât OEM. De cele mai multe ori, calitatea este comparabilă, sau cu imprimantele de înaltă rezoluție, OEM-ul poate prevala.

Randamentul cartuşelor de toner compatibile este un subiect de discuţii frecvente, deşi este considerabil mai simplu de susţinut sau de respins. Orice cartuş de toner, indiferent dacă este OEM sau compatibil, trebuie să aibă pe ambalaj o etichetă clară care să precizeze randamentul paginii (numărul de pagini pe care trebuie să le imprime cartuşul de toner înainte de a se epuiza). Deci, comparați întotdeauna randamentul în pagină al modelului dvs. atunci când cumpărați toner!

Principalul dezavantaj al cartușelor compatibile noi este că trebuie să le achiziționați de la un comerciant cu amănuntul consacrat. Poate fi mai dificil să faceți distincția între mărcile de toner compatibile de înaltă și de calitate scăzută, deoarece acestea nu sunt create de compania care produce imprimanta dvs., iar cartușele de toner de calitate scăzută ar putea avea o rată de eșec mai mare imediat ce sunt scoase din cutie.

Acest lucru face ca este esențial să obțineți tonerul compatibil de la un furnizor care va garanta calitatea produsului. De exemplu, Sert IT Network va înlocui orice cartuş de toner deteriorat pe care vi-l vindem fără niciun cost pentru dumneavoastră, conform politicii de garantie.

Comentarii